Tuesday, December 15, 2009

Crede, totul e posibil!

Era o povestiora, pe care pastorul Manuel Ortiz a zis-o la conferinta si mi-a placut mult. Desi multi au spus ca a mai zis aceasta povestioara in mai multe ocazii, a fost prima data cand am auzit-o.

Era vorba despre 5 broscute care mergeau linistite pe drumul lor, cand de odata doua dintre ele cad intr-o groapa destul de adinca. Ele au inceput sa sara, incercand sa iasa de acolo, dar cele trei broscute ramase sus strigau: "Nu incercati sa va obositi degeaba, oricum nu iesiti de acolo... acolo ve-ti muri!". Cele doua broscute au inceput sa sara si mai tare si se straduiau sa ajunga oarecum sus langa celelalte. Dar dinnou broscutele au inceput sa strige acelasi lucru si sa le descurajeze pe cele doua broscute din groapa.
Pana la urma una din cele doua s-a dat batuta si a zis: "Cred ca au dreptate, nu are rost sa mai sarim degeaba, aici v-om muri!" S-a retras si a murit acolo, in acea groapa. In schimb broscuta care inca mai traia, se chinuia sa iase si niciodata nu s-a dat batuta.
In ciuda faptului ca celelalte broscute o descurajau si ii spuneau: "Sari degeaba, nu vezi cum cealalta a murit, asa ve-i muri si tu!" ea a continuat sa sara si pana la urma a reusit.
Dupa multe incercari, broscuta a reusit sa iasa din acea groapa in care cazuse, pantru ca intradevar ea a crezut ca poate iesii!
Dar... Cum, De ce?
Spre surpriza multora, s-a aflat ca broscuta era SURDA si ceea ce pentru unii era o descurajare, pentru ca ea nu auzea nimic, ea privea totul ca o incurajare. Pentru ea cele trei bruscute nu incetau sa strige: "Tu POTI, Nu te da batuta, Vei reusi, Tu vei iesii de acolo,Curaj. Tu poti!"

Tu ce personaj esti?
Te dai batut/a pentru ca ii asculti pe unii cum te descurajeaza, atunci cand cazi? sau... Privesti totul ca o incurajare?
"...Toate lucrurile sunt cu putinta celui ce crede!”( Marcu 9:23)

1 comment:

Iti multumesc pentru comentariu!