Tuesday, January 5, 2010

Mos Craciun vs Regii Magi

"Iarna aceasta mi-am dat seama ca Mos Craciun chiar nu exista peste tot... si ca nu este asa de important."
Pe Mos Craciun il putem vedea, pe la balcoanele apartamentelor foarte des, cel putin in Spania, agatat ca un "hot" care vrea sa insinueaze ca duce cadouri celor dragi. Mai mult decat in realitate, il vedem la televizor unde ii se ofera foarte multa publicitate. Ce-i drept e ca in Spania majoritatea publicitatilor pe sezon de iarna se axeaza mai mult pe cadouri si pe iarna, de multe ori poate fara zapada, dar foarte rar pe Mos Craciun.
In schimb pe Regii Magi, in Spania, ii poti vedea venind seara cu barca pe rau si plimbandu-se prin oras impartind cadouri copiilor si nu numai. Dar se poate sa vina si noaptea, asa ca cine crede ca a fost cuminte, isi poate lasa papuceii bine, dar sa nu uite sa lese un bidon de apa si o farfurie de mancare pentru camile. :D:))
Deja orasul incepe sa se trezeasca parca la viata, dupa 2 zile de nor si ploaie. Pe strazile inguste si pe toate strazile principale, pe la toate magazinele vezi oameni, tineri, copii, persoane de toate varstele, cu plase si cadouri, care mai decare mari si mici, si nu ma mira, e clar... vin Regii!!

Mergand pe strada cu Gabry, prin toata aglomeratia, mi-am dat seama de toata situatia si am inceput sa radem de Mos Craciun! :D

Lasand gluma, oare ce alte lucruri si-ar putea inventa lumea ca sa schimbe toata realitatea, adevaratul sens al Sarbatorilor de Craciun, si anume Nasterea Domnului?

1 comment:

  1. :)) nici nu ma asteptam sa vina in seara asta..
    Si nici nu am pretentii, nu astept nimic de la Regi, nici de la Mos nu am asteptat... :))
    Ma bucur insa ca mi-au uitat adresa.... :)):))
    E mai bine asa!

    ReplyDelete

Iti multumesc pentru comentariu!