Wednesday, October 6, 2010

Despre instrumente

Am fost intrebata zilele acestea daca stiu sa cant la vre-un instrumen.
Evident, raspunsul meu a fost negativ, pentru ca nu stiu sa cant la nici un instrument.
Am fost intrebata atunci ce instrument imi place si am raspuns ca violoncelul, de asemenea si vioara... in concluzie, imi plac instrumentele cu coarde, pentru ca pot fi usor combinate cu pianul. In plus Mi se par sensibile toate instrumentele, pe toate le poti face sa "planga", pana si bateria daca stii sa canti la ea poate parea sensibila. Nu poti sa ramai indiferent cand auzi un instrument, mai ales daca totul este pentru Slava Lui.
Am primit si raspunsul pentru care mi s-a adresat aceasta intrebare. Motivatia era faptul ca sa stii sa canti la un instrument te ajuta sa Il lauzi pe El si intr-un mod diferit. Poti sa te retragi in coltul tau, tu si instrumentul si sa petreci un timp minunat in prezenta lui Dumnezeu.
Sa fiu si putin critica, nu ma atrag foarte mult melodiile in care instrumentele sunt socoase pe o orga sau un pian. Ne-a binecuvantat Domnul cu o gama mare de instrumente. Stiu e mai greu sa inveti sa canti la un instrument, dar daca exista posibilitatea aceasta, sa nu va ganditi de 2 ori.

Am sa va dau 2 exemple, 2 melodii in care sunt folosite toate instrumentele necesare pentru interpretarea lor.

Primul video este a lui Brian Johnson - Love came down. Un videocilp filmat in timp ce inregistratu albumul acustic cu acelasi nume. Imi place foarte mult instrumentatia simpla, dar mai mult de cat instrumentele totusi e importanta actitudinea unei persoane, fata de ceea ce canta.

Al doilea video este a lui Jesus Adrian Romero, si el dispune de o bogata gama de instrumente. Acest videoclip e inregistrat in Madrid unde el si Marcos Vidal, cei mai recunoscuti cantareti si compozitori din muzica crestina si-au unit vocile pentru prima data.

Instrumentele vreau sa le priviti. Si actituninea fiecaruia. :)



2 comments:

  1. http://tanaracrestina.blogspot.com/2010/10/top-10-personal.html

    Iti lansez urmatoarea provocare: daca ai vrea sa realizezi un top meridian personal si un top ro personal. Cu aceasta ocazia vom descoperi si ce melodii iti plac cel mai mult si poate vom descoperi si melodii de care nu stiam. Mult har!

    ReplyDelete
  2. http://tanaracrestina.blogspot.com/2010/10/top-10-carti-citite.html

    Iti lansez urmatoarea provocare: daca ai vrea sa realizezi un top al cartilor citite pana in prezent. Cu siguranta vom descoperi carti interesante si utile. Mult har!

    ReplyDelete

Iti multumesc pentru comentariu!