Wednesday, December 23, 2009

ASA INVETI SA TRAIESTI

Norii aluneca incet pe marea de albastru.Cate o raza se strecoara  prin perdeaua alburie coborand apoi intr-o dara .Intins pe spate verdele crud ce te inconjoara te face sa te intrebi de ce uneori o zi obisnuita de fapt devine speciala poate printr-o simpla raza.
Traim intr-o lume atat de rece in ultimul timp incat uitam sa ne mai oprim un moment si sa savuram o clipa de liniste .Suntem obositi parca sa mai traim.Uitam ca viata inseamna mai mult decat munca si stres,mai mult decat alergare si ingrijorari.
Viata am primit-o ca un dar,insa noi uitam ca un dar trebuie pretuit si trebuie sa ii gasim adevarata valoare.
Viata nu inseamna numai zile monotone in care faci mereu acelasi lucru si in care astepti cu nerabdare weekend-ul.Viata inseamna lumina,inseamna prietenie,inseamna familie,inseamna… Iubire.
Nu te-ai nascut ca sa traiesti fara nici un scop,nu te-ai nascut ca sa urasti sau sa strangi cat mai multa avere.Daca doar asta e tot ce inseamna viata ta atunci tu ca fiinta,ca om nu existi.Esti mort.
Sa traiesti inseamna sa stii sa pretuiesti mangaierea usoara pe care mama ti-o da intr-o dimineata in care crede ca dormi,sa stii sa pretuiesti faptul ca prin gesturi carora nu le dai importanta ea iti arata ca va fi  mereu  langa tine.
Sa traiesti inseamna nu numai sa stii sa primesti ,ci si sa stii sa dai sau sa inveti sa daruiesti.E adevarat viata nu e doar soare,dar e ca o intreaga aventura .Un fulger apare din senin si brazdeaza cerul in amurgul unei zile de vara.Loveste apoi un copac care este cuprins de flacari.Poate ramai surprins la vederea acestei scene insa in mod sigur a existat si in viata ta o zi in care “un fulger” ti-a sagetat inima si ea a luat foc.Sau asa cum intr-o zi de toamna ploaia sapa la radacina unui copac si la urmatoarea ploaie acesta aluneca intr-o prapastie si e acoperit de pamant ,tot asa si in viata poti pierde pe cineva drag sau poti trece prin momente in care simti ca te prabusesti insa… asa inveti sa traiesti .Asa inveti sa devii mai puternic.Asa inveti ca trebuie sa te ridici atunci cand cazi si sa mergi mai departe.
Sa traiesti inseamna sa gresesti,dar sa iti recunosti greseala si sa inveti din ea.
Sa traiesti inseamna sa stii sa zambesti cand cei din jur uita sa o faca.
Sa traiesti inseamna sa iti pretuiesti prietenii si sa le fii cu adevarat prieten.
Viata te invata ce trebuie sa asculti si ce nu,ce sa alegi intr-o lume care nu mai are valori si se autodistruge.Si de cele mai multe ori iubirea e cea care iti arata calea cea buna si care iti da suficienta putere pentru a merge mai departe.
Sa traiesti inseamna sa iubesti,sa te bucuri cand altii se bucura,sa fii langa cel care are nevoie,sa intelegi ca singur nu esti niciodata.Nici chiar atunci cand in mod ironic parca,insusi viata te-a adus intr-un punct mort si cei care odata erau acolo langa tine acum nu mai sunt.Cel care ti-a dat suflarea este cu tine pentru ca El nu isi risipeste darurile in zadar.Si poate ca adevaratul sprijin il gasesti la persoana la care te gandesti cel mai putin.
In viata uneori solutiile sunt chiar sub ochii nostri dar nu stim sa le vedem.
In viata totul ti se descopera treptat si poti descoperi un miracol.Chiar intr-o zi obisnuita in care culcat pe iarba si privind albastru adanc al cerului intelegi ca miracolul vietii e sa traiesti fiecare clipa ca si cum ar fi cel mai special moment din viata ta,ca atunci cand te-ai indragostit prima data si fiecare secunda conta.
Asa inveti sa te indragostesti de viata.
ASA INVETI SA TRAIESTI.
by -Diana-

No comments:

Post a Comment

Iti multumesc pentru comentariu!